Hagelandse Gordel

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 20 juli 2014 08u00 - 15u00
Verschillende startplaatsen rondom Hoeleden - DORP , 3471 HOELEDEN
Op de voorlaatste zondag van juli kan je traditioneel gaan fietsen rondom Hoeleden. Er is een grote ronde langs alle startplaatsen, maar iedere startplaats biedt daarbovenop nog een kleine en een middelgrote ronde aan. Vertrekken kan in Assent, Bunsbeek, Kapellen, Kortenaken en Rummen.
Op de voorlaatste zondag van juli kan je traditioneel gaan fietsen in het Hageland. Er is een grote ronde (75 km) langs alle startplaatsen, maar iedere startplaats biedt daarbovenop nog een kleine (25 km) en een middelgrote (45 km) ronde aan.
Het is de zevende editie van dit prachtig fietsevenement. De tocht voert je traditioneel door het ongekende maar zeer mooie landschap tussen Diest, Tienen en Zoutleeuw. Maar dit jaar is een speciaal jaar: in 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de gevechten van de Eerste Wereldoorlog in deze streek hebben plaatsgevonden. Daarom zullen alle rondes met het gebied kennismaken waar de Slag der Zilveren Helmen te Halen of de Slag van Houtem te Sint-Margriet-Houtem hebben plaatsgevonden. Je rijdt verder door een zeer rustige akkerbouw- en fruitstreek met kleine dorpen en nog zuivere plattelandsgemeenten zoals Kortenaken, Geetbets, Glabbeek en Bekkevoort.

Vertrekken kan in Assent, Bunsbeek, Kapellen, Kortenaken en Rummen. Op alle startplaatsen is er een fietshersteldienst voor de ingeschreven deelnemers. Ook een EHBO-koffer is ter beschikking. Bovendien is een mobiele fietshersteldienst mogelijk. Elke route start en eindigt op een land- of tuinbouwbedrijf. Daar kan je genieten van heerlijke streek- of hoeveproducten en randanimatie.

De startplaatsen:
  • Assent: akkerbouwbedrijf van de familie Vandebroeck, Koningbos 17
  • Bunsbeek: fruitbedrijf van de familie Oversteyns, Oplintersesteenweg 16
  • Kapellen: fruitbedrijf van de familie Veulemans, Groenstraat 2
  • Kortenaken: melkveebedrijf van de familie Lemmens, Lapstraat 21
  • Rummen: kalverbedrijf van de familie Adams, Persoonsstraat 63

Alle ingeschreven deelnemers genieten van een Bloso-verzekering.

Praktisch

Vertrek
vanaf 8 uur
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Werkgroep Hagelandse Gordel
Prijs
€ 2,00
€ 3,00 voor niet-leden, € 2 voor groepen vanaf 10 personen, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.